Bergvärmepumpar Trollhättan

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar - Ett framtidsval

Bergvärmepumpar är i ett stort perspektiv helt klart det bästa valet av värmepump, men alla är inte kandidater för bergvärme, och flera har svårt att ta sig råd eftersom denna värmepump är den dyraste att köpa och installera. Ändå är intresset för bergvärmepumpar stort här i Sverige, det är ett långsiktigt alternativ som säkrar billig värmeförsörjning för väldigt lång tid framöver – från en värmekälla som inte tar slut.


Installationsprocessen

Innan vi installerar bergvärme hos dig så räknar vi ut ditt energibehov – med god marginal. Vi tar givetvis med vattenuppvärmning i beräkningarna. Sedan väljer vi ut en lämplig värmepump och beställer borrhål. När hålet är klart kopplar vi in kollektorslangen till värmepumpen som i sin tur kopplas till ditt vattenburna uppvärmningssystem. Sedan är det klart och du kan njuta av billig, miljövänlig värme för många år framöver.

Vad är bergvärme?

Bergvärme är ett uttryck som används för att beskriva den stabila värme på runt 8 plusgrader som alltid finns i berggrunden. Temperaturen är jämn och stabil året om vilket gör den till en bergsäker källa.

Man hämtar bergvärmen med hjälp av en kollektorslang som förs ner i berggrunden och för att detta ska vara möjligt så måste först ett hål borras upp. Det är ingen barnlek att borra ett 100-200 meter djupt hål rakt ner i berggrund, vilket är en av anledningarna till varför bergvärme är lite dyrare och mer komplicerat att installera.

Hos oss på Svensk Kylservice är du välkommen om du vill ha mer information om bergvärme och bergvärmepumpar, vi hjälper dig också gärna att räkna ut hur mycket pengar du på sikt kan spara med bergvärme som uppvärmningslösning.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar